Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хай-тек

Zalando придоби стартъп, който помага за намирането на точния размер дрехи

Fision разработва софтуер за сканиране на тялото

Zalando придоби стартъп, който помага за намирането на точния размер дрехи

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Модната компания за електронна търговия Zalando обяви, че е придобила компанията за сканиране на тялото, за да реши най-големия въпрос на хората, които си купуват дрехи онлайн – как да разберат дали моделът ще им стане, предава Ройтерс.

Zalando е купила Fision – базиран в Цюрих разработчик на софтуер, чието приложение за сканиране на тялото включва виртуална пробна, която помага на купувачите по-лесно да решат дали дадена дреха ще бъде точният размер за тях.

Още по темата
Сделката, чиито условия не са разкрити, ще помогне за намаляване на обема на дрехите, които се изпращат до купувачите и в крайна сметка не им пасват. Това пък ще означава по-малко върнати дрехи при компанията.

„Клиентите ще получават съвети за размера на по-ранен етап в отношенията им със Zalando”, твърди Стасия Кар, директор на Zalando по инженерните въпроси.

По думите ѝ всичко това може да помогне за по-лесното даване на обратна връзка от хората, до повишаване на потребителската лоялност, а в дългосрочен план и до намаляване на отпадъците.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от